Gott nytt år!

        
Har lite att stå i då jag ska ha en nyår/hejdå middag ikväll för mina närmsta vänner. Men ville bara kika in en snabbis och önska er ett gott nytt år och hoppas att ni får en bra kväll. Så hörs vi nästa år helt enkelt ♥

Finally!


WEEKEND

Denna stunden är seriöst oslagbar för mig. Har jobbat klart för helgen och imorgon väntas en lååång sovmorgon följt av handling inför nyår samt en systemkamera om det finns någon bra. Är helt slut men var bara tvungen  att sätta på datorn så jag får en liten lördagskväll i alle fall.
 
Nästa helg har jag slutat på båda mina jobb så då blir det att sova ut varje dag. Me liiike. Puss

hard working lady.

Det är jag det.... Jobbade på maxi och morfars igår, idag gick jag upp helt död efter några få timmars sömn och vidare till maxi, och nu väntar morfars. Tur att jag tycker mina jobb är grymt roliga annars hade det varit tufft. Förövrigt kom detta schemat idag inför training school i NY. 2 veckor kvar imorgon.
 
Nej om man skulle ta och fixa sig lite. Kläder? Någon, hjälp. Säg vad jag ska ha på mig. Hörs inatt kanske! Puss

christmas.


BULLSHIT

Okej kände att det var dags för en update. Men det mesta jag gör nuförtiden är att catcha up med kompisar som är hemma över jul, jobba och förbereda mig inför avresa. Så har inte så mycket intressant att berätta. Juldagen var riktigt rolig och det var längesen jag var ute i Halmstad. Helt klart över förväntan! Sen köpte jag ny väska i Göteborg.... Ovan på bilderna ser ni den, lite oklart, haha. Såg även att jag missat ett r på your men jag ooorkar inte ändra, hoho.
 
Helgen kommer bestå av jobb både i caféet och på morfars. Cash is king! Nu ska jag kolla film tror jag. PUSS

Julafton

Julafton. Jag älskar det. Alltså denna dagen är magisk. Alla har ju sina olika traditioner och våran första del av dagen är det all fokus på pappa som gäller. Han fyller nämligen år. Han började öppna Filips paket och i där fanns det en termometer. Sen öppnar han Filips andra paket där han hittar batterier.... Sen är det dags för mina. EXAKT likadant. Först termometer, sen batterier. Snacka om att vi pratat ihop oss...
 
Sen kom mamma och vi alla åt julfrukost. Efter det tvingade jag pappa ta bild på mig och hundarna framför granen som jag hade tänkt skicka till min värdfamilj. Hundarna ville ju inte riktigt sammarbeta om man säger så.... Lite senare kom mormor och även våra kusiner! God mat och paketöppning med tärning har kvällen bestått av. Jag är så glad över alla paket jag fått, herregud vad fina saker och användbara saker jag fått. Vi avslutade dagen med Ett päron till farsa firar jul, detta har också blivit en tradition och jag ÄLSKAR den filmen. Nu ska jag sova och stänga av mobilen för INGENTING ska få störa min sovmorgon. Puss

dan före dopparedan

Jag tror jag tycker detta är årets mysigaste dag. Inga förväntningar, inga krav och i prinicip ingenting att göra. Underbart! Har idag slått in lite paket, bakat julgodis, spelat bingolotto mm. Världens lugnaste dag. Imorgon är det julafton och jag vet inte hur länge jag har sett fram emot det. Fina släkten kommer hit för att fira och pappa har fixat med lite utav maten idag. Jag har försökt bidra så mycket som möjligt på dessertbordet och det kommer vara fyllt med rocky roads, pepparkakor, kola, knäck, daim, lösgodis, osv! 
 
Nu ska jag sätta på Love actually för att maxa julstämningen! Hoppas ni får en bra julafton ♥

Årets mysigaste dag


cheer up!


Lucka nummer 18

18. En bild på din familj 
Sista dagen i Egypten och även sista resan som vi gjorde som familj. Det var en fin resa och detta är världens finaste familj.

Lucka nummer 17

17. En bild på dig som tonåring.
I och med att jag fortfarande är tonåring är det ju lite svårt vilken ålder jag ska välja. Men tror jag kanske var 15 här. Mitt hår som jag klippt upp så mycket som det gick hade äntligen börjar växa ut och jag slapp ha det i en knut som jag hade varenda dag. Sen dess tror jag att jag aldrig kommer våga att klippa av mitt hår. Helt ärligt! NI som såg hur min frissa såg ut då förstår mig! 

Lucka nummer 16

16. En bild på dig som barn
Malin och jag! You gotta love it.
 
Jag och Adam. Gosigaste bilden ever!

Lucka nummer 15

15. En bild på ett utav dina favoritcitat
Hade HELT seriöst kunnat tänka mig att tatuera in detta. Kommer aldrig att göra det (delvis för att det är för långt och sen att jag inte kan se mig i någon tatuering) men detta är nog det enda citat jag känner att jag hade kunnat tänka mig tatuera in. 

Lucka nummer 14

14. En bild på dig som du inte visste om att den togs.
No words needed! BALEN! Verkligen en fantastisk dag/natt. Ett tips jag kan ge er som inte gått den än är att se ut exakt så som ni vill, om ni vill ha nedsläppt hår HA DET, eller om ni vill ha en grön orange randig klänning, ha det. Ja, ni fattar. Se ut exakt så som ni vill! Sen, kör i tid också! Puss

Stockholm imorgon

Yes, imorgon bär det av till Stockholm för att fixa visum. Allt börjar fixa sig nu! Hälsokontrollen denna gången gick super och har precis lagt på efter att ha skypeat med familjen, kan ju ha lyckats få den finaste familjen det går! 
 
Denna helgen har varit så himla bra. Vet att jag ligger efter något extremt med kalendern också.... Sämst. Ska försöka styra upp det nu. Puss

Om att behöva hålla inne sina känslor när man var åtta och och kär.

(av Michaela Forni)

 

Jag låg vaken härom natten oförmögen till att kunna somna. Jag vet inte om det var tack vare min jetlag från min senaste resa eller om det var mina tankar som höll mig vaken. Efter ett par timmar av att vrida och vända så plockade jag upp min telefon och gick igenom de sociala medier jag per automatik och vana alltid håller koll på. På Twitter skrev jag; "Går hela livet ut på att försöka hålla sina känslor i styr? Känns sorgligt och lite som att det är så." och sen kunde jag inte sova på två timmar till.

 

Som barn fick man utlopp för varenda känsla som for genom kroppen tack vare att man inte visste bättre. Människans första instinkt är ju att få utlopp för en känsla. Vi blir arga och vill skrika. Vi blir ledsna och vill gråta. Vi blir glada och vill skratta. När du är barn gör du allt det där. Sen blir du upplärd något annat. Du får lära dig att hålla dina känslor i styr. Under tiden du växer upp så lär du dig att kontrollera dina känslor, hålla skrattet inne när det inte passar sig och gråta tyst i ett rum när ingen förstår dina tårar.

 

När jag var åtta år blev jag kär i en kille i min parallelklass. Han var helt enkelt den sötaste kille jag någonsin sett och jag ville alltid leka samma lekar som honom på rasterna. En dag frågade jag chans på honom och han sa nej. Då frågade jag helt enkelt chans igen och han sa nej även denna gång. Efter en tid hade jag tagit mod till mig för att fråga igen, jag tyckte ju om honom och han brukade faktiskt bjuda in mig till hans lekar på rasterna, så när det var dags blev jag stoppad. En storasyster till en vän sa att man inte gör så, frågar chans flera gånger. Man frågar inte ens chans en gång. Man väntar till han frågar chans på dig och annars får det vara.

 

Jag har aldrig frågat chans på någon sen dess. Jag har aldrig vågat ta det första steget i en enda relation sen jag var åtta år gammal för någon sa åt mig att man inte ska göra så. Man ska hålla sina känslor inne tills någon säger att det är okej att släppa ut dem. När vi blev lite äldre hade jag och den här killen en liten flört. Då berättade han för mig att han tyckte om mig redan som åtta-åring och jag tänkte att hade jag vågat en gång till hade han kanske också vågat tillslut. Istället gick vi där och höll våra känslor i styr samtidigt som vi satte stämpel för hur vi ska bete oss i relationer för resten av våra liv.

 

Jag undrar vad som skulle hända om vi människor skulle släppa på alla spärrar vi har. Om vi lät våra naturliga instinker komma fram. Om vi började gråta när någon sa något elakt istället för att bita ihop käkarna och vänta med att gråta tills man kommer innanför hemmets trygga väggar. Om vi brast ut i skratt, högt och mycket, varje gång vi kom att tänka på något kul och inte kvävde det inom oss bara för att vi sitter ensamma på en buss. Om vi skrek när någon behandlade oss illa istället för att svälja skriket och sedan beklaga oss för våra närmsta vänner. Om vi kysste den personen som står framför oss med glittrande ögon istället för att gå hem och drömma om hur den kyssen smakar. Jag undrar om vår värld hade blivit ohållbar av alla känslor eller om det hade varit befriande att släppa ut allt?

 

Vi kanske lever i ett samhälle där det inte är okej att ge utlopp för varenda känsla som passerar genom kroppen men om jag bara får skriva en mening till så väljer jag att skriva detta: Våga släpp på en känsla idag, ta mod till dig och agera, njut av den befriande känslan som infinner sig och skäms aldrig för dina känslor.


Trevlig helg


animate gif

Flygbiljetter

Flygbiljetterna har kommit, ihhh! Hur jävla nära känns det inte nu? Idag är det exakt en månad kvar. Förövrigt kommer jag att få vänta i London 4,45 timmar. Hoppas det finns internet på flygplatsen!

Work

Nu ska jag jobba några timmar. Känns lite ovant att ha dessa kläder men idag är det frukten som gäller. Been a while! Förövrigt är det fredag och ingen är gladare än jag över det. Helgen kommer bestå av inredning av mitt rum och vänner! Ska försöka klämma in lite pepparkaksbak också!
 
Puss och trevlig helg!
 

Lucka nummer 13

13. En bild på någon av dina favoritsaker.
 
Favourite! Fick min Michael Kors klocka i studentpresent och guldlänken i konfirmationspresent. Dem har suttit där nästan alltid sedan dess. Däremot får jag inte ha smycken när jag jobbar men så fort jag gör något utanför jobbet har jag dem. Det gör ont i mig när jag tänker på om jag skulle tappa något av dem, eller att dem skulle gå sönder. Får alltid en släng av ångest då. 

bra dag

Vilken bra dag jag haft idag. Ni vet för någon vecka sedan berättade jag ju att jag kommit på hur jag vill göra med mitt rum? Har inte kunnat släppa det så idag körde jag till IKEA för att inhandla allt jag behövde. Åkte själv och jag tycker verkligen det är skönt i mellan åt. Man behöver egentid ibland och idag passade det perfa! Så körde till IKEA och plockade på mig, fick med mig allt jag skulle ha. Blev en snabbis på Väla innan jag styrde hemåt.
 
Pappa och jag ska få upp allt i helgen så då får ni se resultatet! Har lagt in min matta och den passade bra till rummet. Kom på när jag körde hem från IKEA att jag inte mätt eller knappt kollat hur stor mattan var..... Men ibland har man tur! Snart kommer Malin, wiihooo! Puss

Lucka nummer 12

12. En bild på någon som du saknar.
Gahh vad jag saknar denna människa. Ibland kan jag bara stanna upp och tänka att jag önskar över allt annat att hon var här med mig för tillfället. Så genuint snäll människa, så rolig och härlig person. Snart snart snart är hon hemma ♥

Lucka nummer 11

11. En bild på något som representerar dina framtidsdrömmar.
Surprise, surprise! USA. Hehe. Nej men detta har varit min dröm så länge jag kan minnas. USA. Det landet är så jävla fantastiskt och något som känns ännu mer fantastiskt är att jag har valt att följa min dröm och flytta dit. Ibland tänker jag efter och kommer på hur jävla modigt det är egentligen. Att flytta "ensam" till andra sidan atlanten utan att egentligen veta så mycket. Men det är väl lite det som är en del av livet. Att våga göra saker som man drömmer om men egentligen är lite skrämmande. 

Lucka nummer 10

10. En bild på ditt favoritdjur.
 

she's home!

Hej igen! Försvann några dagar nu för har hängt med Malin så mycket jag kunnat, hon är hemma! Förstår ni? HON ÄR HEMMA! Wiho! Älskar att äntligen kunna få prata med henne. Jag tänker däremot inte visa mig tillsammans med andra med henne för hon får mig att framstå som genomskinlig så brun hon är. Pepparkaka!
 
Nej, skämt åsido. Idag har vi käkat frulle och om en stund ska jag till jobbet. Nice dag! Puss

Lucka nummer 9

9. En bild på ditt rum eller din lägenhet.
 

Alltså nej. Jag vägrar. Haha. Det ligger för tillfället julklappar på hela golvet, papper, snören osv osv. LOVAR att lägga upp när jag varit på IKEA och köpt en matta och så. För nu ser det kaos ut! Hehe min blogg mina regler.
 
Kan förklara lite hur det ser ut, kommer in, till höger har vi en golvspegel + grenen med kläder, rakt fram min säng, ett fönster och till höger om sängen ljusstakar! Puss

söndag

Söndag! Me like! Inga måsten utan det är bara chill som gäller. Sen ska vi ju på julbord vilket ska bli så jävla gött. Ska äta för en hel armé! Här är lite bilder från i fredags då vi klädde Agnetas gran och bakade! Härlig fredagskväll.
 
Imorgon är det måndag och endast 4 veckor kvar på jobbet, herrejisses! Puss

off to work


Lördag

 
Hej! Mår ni bra? Det hoppas jag. Själv har dagen bestått endast utav julbak. Herregud vad vi bakat. Kola, lussekatter, daim, rockyroads osv osv. Så mysigt att baka samtidigt som julmusiken är på och efter det slog jag in julklappar, tjena julkänslan!

Ikväll är det jobb på Morfars som gäller för mig! Skulle egentligen ätit julbord ikväll ju, men det blev flyttat till imorgon. Okej för mig, älskar nämligen söndagar nuförtiden!

necklace

new

Lucka nummer 8

8. En bild från en av de bästa kvällarna i ditt liv.
Alltså denna kvällen är oslagbar. Herregud vilken kväll detta var! Jag och Malin var i Stockholm och jag hade precis träffat Cimon (mitt livs kärlek, typ), en liten stund senare träffade vi Bill Skarsgård, det var sommar, jag var lycklig, vi dansade, drack goda drinkar, dansade lite till och hade världens roligaste kväll!

rabbit


Lucka nummer 7

7. En bild på dig när du ser ut så som du alltid skulle vilja se ut. 
 
Skulle alltid vilja ha en fin krans runt huvudet, fina sommarklänningar, gummistövlar och ett sånt där flin på fejjan. Även vara brun och ha lockigt hår! Lycka när den är som bäst lyckades Lollen fånga på bild! 

update

Nu har jag fått provsvaren och det gjorde mig så himla glad. Jag fick reda på att jag har långsamma hjärtslag (som jag förstod det som), däremot gör detta ingenting och i och med att jag spelat så pass mycket fotboll som jag har är det okej och inget farligt. Sen hade jag även extra hjärtslag vilket kan ha lurat EKG:t och att man då trott att jag hade hjärtflimmer.
 
LÄTTNAD! Jag kan alltså åka till USA och det är inget större fel på mig! Omtumlande dygn om man säger så. Jag som inte brukar gråta var som ett vattenfall. Speciellt när läkaren började prata om hjärtinflammation. Men nu kan jag släppa det och se fram emot min resa istället. Så jävla läskigt när det handlar om ens hjärta.
 
Förövrigt har jag shoppat massor med julklappar. För en gångs skull är jag ute i god tid. Annars är jag en av dem som hänger i stan dagarna innan med hjärtat i halsgropen och springer ut och in i varje butik för att hitta julklappar. Har även fått lite förtidiga julklappar jag med. Bland annat halsbandet jag har på mig, kommer bättre bilder imorgon för nu ska jag julbaka med mina vänner! Puss och trevlig fredag!

Lucka nummer 6

6. En bild på någon du älskar.

Akuten

Vad konstigt det är egentligen. Att det krävs att det ska hända något för att man inte ska känna sig odödlig. Man hör dagligen om människor som på olika sätt går bort men själv tror jag aldrig att det kan hända mig. För att man ska bli au pair krävs det att man gör en hälsoundersökning som innefattar på ett ungefär hur mycket man väger, längd, pulsen, reflexer osv osv. Jag hade denna idag och åkte dit utan några som helst funderingar på att jag skulle få höra att något inte stämde. När läkaren började kolla min puls märkte jag hur det tog extra lång tid för honom än vad det brukar göra. Han kollade det flera gånger och vanligtvis (dem gångerna jag har gjort det) har det gått ganska fort och läkaren har nickat och hummat.
 
Jag förstod att det var något men tänkte inte så mycket på det. Han sa då att min puls var extremt låg (jag hade 40, man bör ha mellan 60-80). Jag antog att det kunde vara för att jag sovit dåligt men han ville göra ett EKG. Jag hade fortfarande inga som helst funderingar att det skulle finnas något som inte stämde utan kunde inte låta bli att flina när dem rullade in den stora apparaten med "slangar". Så typiskt mig, att börja skratta medan jag antar att de flestas reaktion hade varit att börja oroa sig. I alle fall! Läkaren gjorde EKG:t och när han kom tillbaka nästa gång berättade han för mig att jag hade ojämn hjärtrytm. Han berättade att jag hade hjärtflimmer och när han sa det kunde jag inte låta bli att gråta. Så oväntat när jag kom dit för att typ mäta mig.
 
Mamma kom direkt från jobbet och körde in mig till akuten. Och där har jag befunnit mig dem senaste 5 timmarna. Tester har tagits, EKG har jag gjort igen och nu väntar vi på provsvar! Det var kaos på akuten inatt vilket gjorde att vi skulle få sitta där till ungefär 4 på morgonen så vi bestämde oss för att åka hem och åka tillbaka tidigt imorgonbitti. Det var i alle fall ingen större fara, i sådana fall hade vi aldrig åkt hem. Men detta fick mig att tänka om helt. Vilken jävla vändning livet kan ta helt plötsligt och man märker hur lite lite värde vissa saker har när sånt här händer. Så jag vill att alla ni som läser detta tar er en funderare och verkligen tar hand om varandra och njuter av livet, man vet ju aldrig när saker tar slut! Njut av det lilla, vad glad för att du är frisk och uppskatta det du har. 
 
Nu är det inte så illa som det låter för mig, kan lika väl ha varit något fel på maskinerna, men det är ibland viktigt att ta sig en funderare! Nu ska jag krypa ner i min säng som jag har längtat efter sen imorse! Puss ♥

Oväntad kväll


Lucka nummer 5

5. En bild på dig som togs i somras.
Madonna! En dag i Göteborg i somras med mamma. Kommer ihåg att jag var så himla allergisk den dagen. Så skönt det är att slippa allergin nu på vinterhalvåret? Sånt man glömmer bort hur jobbigt det är så fort man inte är det längre. Sen kommer det tillbaka som en käftsmäll på våren och det börjar alltid likadant, jag tror jag är sjuk och förstår inte vad det är med mig, tills jag efter någon vecka kommer på att det är allergin! I alle fall, bra dag i Göteborg i somras med mamma!

nattens projekt

Det här med att jag inte kan sova på nätterna börjar bli så jäkla frustrerande. Börjar tänka och inatt kom jag i och för sig på bästa idén för mitt rum! Har stannat lite i inredningen och för tillfället är mitt rum trist. Har i princip endast min säng och "grenen" jag hänger kläder på. Allt är vitt och några långa ljusstakar står på golvet. Ja, det är det.
 
Men nu fick jag en riktigt bra idé om hur jag skulle kunna göra. Började flytta sängen precis men lät rätt mycket och vill ju inte väcka dem andra... Problemet med mitt rum är att jag har snetak på båda sidorna, vilket gör att det är rätt svårt att ha möbler osv. Har därför inte riktigt orkat ta tag i det sen vi flyttade men nu (lagom tills jag ska flytta igen, hehe) tror jag att jag har det. Helgens uppdrag blir helt enkelt rummet! Puss

Lucka nummer 4

En bild på någon du beundrar.
 
Har sagt det förr och säger det igen, Michaela Forni är en av mina största förebilder. Märkligt hur man kan ha det egentligen när man inte ens träffat kvinnan. Har märkt att jag ser upp till personer som kan skriva och tror det är till stora delar därför jag diggar henne. Hennes texter är outstanding och sen är hon drop dead gorgeous.

Lucka nummer 3

En bild på din bästa vän.
I och med att jag inte har en bild på alla mina vänner så får det bli såhär istället! Är riktigt lyckligt lottad som har så många fina människor runt om mig. Tackar inte er tillräckligt för att ni alltid finns där! Kommer bli svårt att vara ifrån er så länge som jag kommer men det kommer gå, det vet jag! Puss

true


Första advent

Första advent idag då! Vet inte vad det är med mig den här julen men är helt tokig i allt som har med den att göra. Längtar ihjäl mig till lördag! Först ska jag och bebbo ovan julbaka. Så mysigt så jag dör typ. Ja ni hör ju? Julgalen! Sen blir det julbord med familjen. Dör igen! Idag har jag vrängt i mig pepparkakor och imorgon blir det förhoppningsvis lite julklappsshopping.
 
Annars idag hängde vi lite på julskyltningen tills man kunde bryta av mina fingrar (trots handskar) och då hoppade jag in i bilen och körde hem. Stog inte ut en sekund till i kylan. Nu blir det vänner och imorgon är det bara 6 veckor tills jag åker, förstår ni?? I don't! PUSS

Lucka nummer 2

En bild på dig hemma:
 
 
Har inte en enda bild på mig och mitt hem. I och för står det bara att det ska vara en bild på mig hemma. Men här är en liten del i alle fall. Trivs som fisken i vattnet i detta nya hus!

Lucka nummer 1

Hittade en kul sak att göra på denna bloggen, kör igång en dag för sent!
 
1. En bild på dig som du själv tycker om.
Älskar denna bilden! Påminner mig om när vi var i Stockholm i somras och jag hade inte ens börjat äta på den godaste räkmackan ever! Kommer ihåg hur lycklig jag var just där! puss

Lördag

Har spenderat hela dagen på jobbet idag. Kom sedan hem och slängde mig i soffan där jag har varit resten av kvällen. Vart har min ork tagit vägen? Försvunnit totalt! Och att gå ut finns inte ens på kartan för mig. Fixa sig, dra på sig några tajta jeans, ut i kylan, in i någon varm lokal... Nej alltså jag vill bara vara hemma och va. 

 

Annars njuter jag av helg för fullt. Har precis käkat upp ett paket med pepparkakor och hade glömt vad gott det var. Imorgon ska jag på julskyltningen med mamma. Mycket mer planer har jag inte denna helgen! 


RSS 2.0